Четвртог дана манифестације 10. Дани сениора на Звездари, на Сцени Култ, публика свих генерација, присуствовала је јавном читању цитата из књиге „Старење без аутоцензуре аутора  Радмиле Пеција Урошевић. Милена Исаиловић, песникиња и професор књижевности, ауторка програма, рекла је да је књига намењена свим генерацијама, као и да су њене поруке ствар личног избора сваког од нас, изазова или страха, на путу да нам буде боље.

Радмила Пеција Урошевић, ауторка књиге, нагласила је да би данас, након две године пошто је књига написана, истој променила назив у „Живот без аутоцензуре“ будући да је реч о истим појмовима и да аутоцензуре и цензуре праве штету и осујећују истовремено и наш свакодневни живот и наше старење на исти начин.

Текст су читали Уна Вигњевић,матурант 7.београдске гимназије и два Петра- Рацић и Милуновић, млади глумци Драмског студија Пан театра и бруцоши на студијама глуме Академије савремене уметности. У музичком делу програма учествовали су млади уметници на флаути, Лена и Маша Оршолић и Михајло Јовић. ученици ОМШ „Владимир Ђорђевић”, у класи професора Александра Буркерта.

ПО завршетку програма, учесници и гости су добили на поклон по један примерак књиге „Старење без аутоцензуре“.

Сви садржаји у оквиру Дана сениора на Звездари део су овогодишњег Програма „Дана европске баштине“ и реализују се у складу са актуелним епидемиолошким мерама.

Покровитељ манифестација је Градска општина Звездара а пријатељи „Дана сениора“ су: Библиотека „Вук Караџић“, Театар „Вук” и Београдска академија пословних и уметничких струковних студија.

Десети Дани сениора на Звездари завршавају се у петак 1.октобра, дружењем и виртуелним путовањем „Мој поздрав из Кине“,  који трају од 12 до13  часова у Малој сали Месне заједнице „Липов лад“, Булевар краља Александра 298.

На путовање у далеку Кину води нас сениорка Бранка Рибар Брајић.

За све учеснике програма организатор је припремио пригодне поклоне.