Предраг Веиновић, заменик председника Градске општине Звездара укључио се у кампању „Налакирани мушкарци” (Polished Man) која се реализује у октобру, а која је покренута против физичког и сексуалног насиља над децом и адолесцентима. Мушкарци који се укључују у акцију лакирају један нокат на руци и тиме, на симболичан начин, говоре да овакво насиље трпи свако пето дете до 18. године живота.

Слоган кампање коју је покренуо Елиот Костело гласи „Заустави насиље над децом, постани мушкарац са манирима!” и у њу се сваке године укључује све већи број мушкараца, а подржавају је и познате личности.

До акције је дошло након што је Елиот Костело посетио Камбоџу у којој је упознао девојчицу која му је, играјући се, налакирала један нокат у светло плаву боју. Сутрадан је сазнао да је девојчица две године боравила у сиротишту и да је за то време сваке вечери сексуално злостављао управник. Елиот је после тога одржао нокат лакираним, да би се сећао ове девојчице и тога кроз шта је прошла.

Иницијативу за кампању ”Polished man” је пре три године покренула аустралијска непрофитна организација YGAP. Кампања има за циљ да покаже свету да и мушкарци имају манире.

Тим ове добротворне организације се нада да ће кампања постати глобална, а циљ је да се скрене пажња на то да је 90 одсто сексуалног насиља над децом почињено од стране мушкараца. Да ствар буде још гора, то се обично дешава иза затворених врата, а злостављач је неко у кога дечак или девојчица имају поверење.

Мушкарци охрабрују једни друге да поставе своје фотографије обојеног нокта на друштвене мреже, а организатори .желе да оснују страницу на којој ће се прикупљати новац за децу жртве насиља, а део новца намењен је за кампање које ће подићи свест о насиљу над децом.

„Лакирањем ноктију желимо да скренемо пажњу на насилно понашање, али и на вербално насиље, локално и глобално,“ кажу из YGAP добротворне организације.

„Надамо се да ће кампања напредовати сваке године, да ће мушкарци допринети промени у схватању шта значи бити мушкарац – мушкарци треба да помажу другима, не да их повређују. Промовисањем позитивних мушких узора који подржавају једнакост међу половима и штите права деце, желимо да направимо промену.“

Иако је реч, пре свега, о мушкарцима, организатори охрабрују и жене да учествују у овој акцији.