Успешна сарадња Градске општине Звездара и Удружења издавача и књижара Србије настављена је у четвртак, 26.1. када су представници Удружења издавача и књижара Србије и Општине директорима четири звездарске школе уручили репрезентативна издања Издавачке куће „Валера” доо, члана Удружења, која је донирала књиге.

Две звездарске основне школе „Деспот Стефан Лазаревић” и „Ћирило и Методије”, као и две средње школе Школу за машинство и уметничке занате „Техноарт Београд” и Фармацеутско-физиотерапеутску, које су добиле књиге посетили су Ана Опачић, генерални секретар Удружења издавача и књижара Србије и Лазо Шеган и Мирослав Мариновић, чланови Већа ГО Звездара.

Посета школама и уручење вредних донација школским библиотекама почела је у Основној школи „Деспот Стефан Лазаревић” у којој су књиге уручене директорки Зорици Здравковић Јовановић. Генерални секретар Удружења издавача и књижара Србије Ана Опачић је овом приликом истакла да је жеља Издавачке куће „Валера” доо и Удружења била да се поводом „Светог Саве” књигама обогате школске библиотеке и школе дођу до нових вредних издања.

Лазо Шеган и Мирослав Мариновић, члаанови Већа ГО Звездара су са директорком разговарали о даљој успешној сарадњи Општине и школе.

Након тога, представници Општине и Удружења су вредне књиге уручили и Ненаду Младеновићу, директору Школе за машинство и уметничке занате „Техноарт Београд” и Биљани Вукосављевић, директорки Фармацеутско-физиотерапеутске школе. У обе школе директори су посетиоце детаљније упознали са наставним активностима и активностима професора и ученика.

Посета је завршена уручењем књига Мануели Илић, директорки Основне школе „Ћирило и Методије”.

Сви директори звездарских школа које су добиле књиге на поклон захвалили су Удружењу издавача и књижара Србије и Општини на вредној донацији која ће обрадовати ученике и обогатити школске библиотеке..

Овом акцијом је настављена успешна сарадња Општине Звездара и Удружења издавача и књижара Србије која је почела средином децембра када је Удружење поклонило књиге волонтерима и волонтеркама Волонтерског сервиса Звездаре.