У оквиру „Звездаријаде”- фестивала културе младих у наредном периоду биће реализоване следеће активности:

У оквиру филмског стваралаштва, расписан је нови Конкурс за најбољи документарац „Звездаријаде” – јесен 2020.

Конкурс је намењен младима до 25 година старости који своје пројекте могу да доставе до 10. децембра 2020. године на zvezdarijada1@gmail.com или на hypnopolis@gmail.com.

Сви млади који желе да сазнају више из области филмског стваралаштва или им треба додатна стручна и техничка подршка за израду документарног филма (идеја, сценарио. снимање, монтажа) могу се јавити на телефон 063/394-414 или мејлом на hypnopolis@gmail.com. Стручну подршку пружају Бранислав Јевић, продуцент и директор продуцентске куће „Хипнополис“ д.о.о, Милица Пилетић, драматург и Стеван Филиповић, режисер и професор на Академији уметности.

Стеван Филиповић је припремио образовни материјал за рад у програму за монтажу Adobe Premiere Pro који се може погледати на линку https://youtu.be/mdDzcYMdR0U

Пристигли и награђени радови Марије Крковић, из Школе за машинство и уметничке занате „Техноарт – Београд“ и Љубице Новаков, из Шесте београдске гимназије, по конкурсу објављеном у пролеће 2020. могу се погледати на линковима https://youtu.be/NIlP6PGO1O4 , https://youtu.be/KhCZ4IE1Qks

Промоција филмова и додела награда ће бити одржана 24. децембра 2020. године. Укупан фонд за награде је 30.000 динара.

У оквиру музичког стваралаштва је објављен конкурс за учешће на онлајн музичком такмичењу „Први глас Звездаре“, у две категорије: поп/рок и етно/класика. Млади од 15 до 25 година старости се могу пријавити до 15. новембра на мејл zvezdarijada1@gmail.com, а снимак свог наступа послати до 29. новембра 2020. Техничку подршку за монтирање снимка пружиће Душан Дуда Безуха, познати звездарски гитариста и аранжер, а за увежбавање гласа и стручне консултације задужена је Јована Аврамовић, мастер музиколог. Организатор активности је Агенција за пословне активности „Jimny” Београд.

Проглашење победника и додела награда биће одржани 10. децембра 2020. године. Укупан фонд за награде у оквиру музичког стваралаштва је 30.000 динара.