Секретаријат за спорт и омладину Београда и ове године наставља са реализацијом бесплатних програма за време школског летњег распуста.

 

Од 1. јула до 31. августа 2022. за ученике основних и средњих школа у Београду биће организовани бесплатни програми у области спорта. Сви заинтересовани ученици узраста од седам до 18 година моћи ће у летњим данима слободно време да проведу у спортским центрима, где им се пружа могућност да науче да пливају, а онима који су већ савладали ту вештину да уживају у овом спорту.

Ученици ће моћи да учествују у летњим камповима са разноврсним спортско-рекреативним програмима и креативним радионицама.

 

Циљ бесплатних програма је да се деци, без обзира на њихов материјални статус, омогући бављење спортом и стицање здравих животних навика. Жеља је да деца активно проводе слободно време у друштву вршњака и савладају нове вештине.

 

На Звездари ће ови програми бити реализовани у СЦ „Олимп – Звездара“ и то:

бесплатна школа пливања (обуке непливача и усавршавање техника пливања) као и рекреативно пливање, летњи кампови у којима ће се одржавати школе рукомета, одбојке, кошарке, фудбала, стоног тениса, џуда, таеквонда, аикида, ритмичке гимнастике, фитнеса и остали разноврсни спортско-рекреативни и креативни програми.

 

За децу са различитим облицима инвалидитета, Спортски савез особа са инвалидитетом Београда организоваће спортско-рекреативни програм за децу и младе са инвалидитетом у Спортском центру „Олимп – Звездара“ и на теренима ЈП за уређење, коришћење и одржавање „Ада Циганлија“.

 

Интересовање за све програме је велико па је препорука да се ученици пријаве организаторима пре почетка реализације будући да је број места ограничен. Потребно је да ученици са собом понесу спортску опрему при одласку на жељени програм.

 

Секретаријат за спорт и омладину позива заинтересоване родитеље да децу пријаве директно спортским центрима, који ће их евидентирати и распоредити у одговарајуће групе по терминима.

 

Детаљне информације о програмима, организатору, месту и терминима могу се пронаћи на сајту Града Београда.

Поред ових спортско-рекреативних програма, ЈП спортски центар „Олимп – Звездара“, обезбедиће један дан у недељи (среда) ученицима основних и средњих школа за бесплатно коришћење базена током целог летњег распуста.

 

Базени почињу са овим програмом од 6. јуна и трају до 31. августа.

 

Бесплатан улаз на базен ученици остварују на основу увида у ђачку исправу – књижицу. За ове намене, Секретаријат за спорт и омладину је обезбедио средства за припрему базена за рад, као и за обезбеђивање здравствене заштите.