- Gradska opština Zvezdara - https://zvezdara.rs -

Sportski centar „Olimp – Zvezdara“

Od oktobra 2004. Gradska opština Zvezdara je preuzela osnivačka prava Javnog preduzeća za fizičku kulturu „Sportski centar Zvezdara“.

Sportski centar „Olimp – Zvezdara“ izgrađen je 1970. na kompleksu zemljišta površine 48.447 kvadratnih metara. Centar poseduje otvorene terene za mali fudbal, rukomet, košarku, atletski poligon, teniske terene, kompleks otvorenih bazena i letnju pozornicu. Od zatvorenih terena ima sportsku dvoranu, trim salu i balon halu za tenis, a ostatak čine objekti ugostiteljsko-poslovnog tipa i uređene slobodne površine.

Od 2005. u okviru mini-projekata Gradske opštine Zvezdara uložena su značajna sredstva u rekonstruisanje bazena i prateće infrastrukture, uređenje pešačkih staza i zelenila, uvođenje video-nadzora i osvetljenja, a „Olimp“ je dobio i atletsku tartan stazu, prateće sprave i igralište za decu sa najsavremenijim mobilijarima za igru. Potpuno rekonstruisani bazeni na „Olimpu“ otvoreni su avgusta 2011.

Na „Olimpu“ se organizuju brojne manifestacije:
„Volimpovanje“, kulturno-zabavno-sportski događaj, prvi put održan tokom leta 2006.
„Dan srca“ 24. septembar, promocija zdravih stilova života i kontrola zdravlja
„Sportić Zvezdarić“, takmičenje u atletici za decu iz Predškolske ustanove „Zvezdara“, sa ciljem popularizacije sporta kod najmlađih
Akcija „Basket iz kolica“, promotivna košarkaška utakmica za osobe sa invaliditetom
„Igre bez granica OSI na Zvezdari“


Javno preduzeće
Sportski centar „Olimp – Zvezdara“

Vjekoslava Kovača 11, tel. 2412-353
www.scolimp.rs [1]