Савез самосталних синдиката Београда доделио је 8. маја „Мајски цвет“, традиционалне првомајске награде за синдикални рад и достигнућа у градским фирмама.

Овогодишњи добитници су синдикалне организације ГСП-а „Београд“, „Еко-лаба“ и Градског завода за болести плућа и заштиту од туберкулозе, за које је оцењено да су највише помогле у заштити права радника.

Награђени појединци су: Весна Брашњевић, председница синдиката Управе градске општине Звездара, Милета Радовић, председник синдиката „Атекса“ и др Сергеј И. Лазаров, председник синдиката Градског завода за јавно здравље. За изузетну сарадњу руководства и синдиката награђено је предузеће „Пројектомонтажа“ д.о.о.

Успешна сарадња синдиката и Управе резултирала је конкретним и успешним акцијама које олакшавају живот радника: хуманитарне акције, социјални програми, појединачни случајеви збрињавања, опоравак радника као и активна сарадња на доношењу Колективног уговора на нивоу Републике Србије.

Важност синдиката и потреба за оваквим видом подршке и сарадње посебно се истиче у кризним временима. Награда „Мајски цвет“ је подстрек синдикатима да наставе са радом и ентузијазмом.