Волонтерски сервис Звездаре, у партнерству са студентима Економског факултета и Београдске пословне школе БУ, организовањем „Малог сајма волонтера“ у холу Београдске пословне школе у понедељак, 5.12. од 13 до 17 сати, обележава Међународни дан волонтера. Улаз је слободан.

Организаторе волонтирања и посетиоце пре отварања „Сајма“ поздравили су Милош Игњатовић, председник Градске општине Звездара и дрЂуро Ђуровић, директор Београдске пословне школе.

Милош Игњатовић је захвалио директору Београдске пословне школе на подршци и помоћи у организовању манифестације и истакао да Градска општина Звездара пуно пажње посвећује волонтирању због чега је пре више година и основала Волонтерски сервис Звездаре. Он је захвалио и учесницима на манифестацији и рекао да се нада да ће овај „сајам” допринети да на наредном буде и других учесника, јер је овде волонтирање истакнуто као вредност која доноси бољитак читавој заједници.

Др Ђуро Ђуровић, директор Београдске пословне школе је истакао добру сарадњу са Општином Звездара и рекао да Београдска пословна школа располаже кадровским потенцијалима који су својим знањем помогли развој Београда, а то ће бити настављено и даље, јер Београдска пословна школа образује велики број младих људи. Истакавши значај организације овог догађаја он је рекао да ће Београдска пословна школа и у наредном периоду сарађивати са ГО Звездара на више пројеката и да ће и резултати те сарадње бити видљиви као ови данас.

У програму отварања су учествовали и ученици Основне музичке школе „Владимир Ђорђевић” са својим професорима, који су окупљеним посетиоцима извели неколико дела класичне музике.

Учесници „Малог сајма“ су, поред Волонтерског сервиса Звездаре, Mрежа ХуманаС, ХХО „Хлеб живота“, Црвени крст Звездаре, Центар за развој идеја, AIESEC, Дечји центар „Мали принц“, Удружење „Мали велики људи“, Организација за поштовање и бригу о животињама-ORCA, Банка хране, Институт за трансфузију крви, Одред извиђача „Миодраг Миловановић Луне”, „Урбани баштовани” и ученици Зуботехничке школе са Звездаре.

Излагачи су за посетиоце припремили информативни материјал, интерактивне радионице и поклоне. То је била прилика да се заинтересовани суграђани активно укључе у неки од понуђених волонтерских програма.

Циљ учесника „Малог сајма волонтера“ је да промовишу значај и вредност волонтирања за појединца и заједницу, информишу заинтересоване суграђане свих генерација о успешним волонтерским програмима у Београду и унапреде међусобну сарадњу.