Волонтерски сервис Звездаре, у партнерству са студентима Економског факултета и Београдске пословне школе БУ, организовањем „Малог сајма волонтера“ у холу Београдске пословне школе у понедељак, 5.12. од 13 до 17 сати, обележавају Међународни дан волонтера.

Циљ учесника „Малог сајма волонтера“ је да промовишу значај и вредност волонтирања за појединца и заједницу, информишу заинтересоване суграђане свих генерација о успешним волонтерским програмима у Београду и унапреде међусобну сарадњу.

Учесници „Малог сајма“ су, поред Волонтерског сервиса Звездаре, Mрежа ХуманаС, ХХО „Хлеб живота“, Црвени крст Звездаре, Центар за развој идеја, AIESEC, Дечји центар „Мали принц“, Удружење „Мали велики људи“, Организација за поштовање и бригу о животињама-ORCA, Банка хране, Институт за трансфузију крви, Одред извиђача „Миодраг Миловановић Луне”, „Урбани баштовани” и ученици Зуботехничке школе са Звездаре.

Излагачи су за посетиоце припремили информативни материјал, интерактивне радионице и поклоне. Биће то прилика да се заинтересовани суграђани активно укључе у неки од понуђених волонтерских програма.

Организаторе волонтирања и посетиоце пре отварања „Сајма“ поздравиће Милош Игњатовић, председник Градске општине Звездара и дрЂуро Ђуровић, директор Београдске пословне школе.

Улаз на „Мали сајам волонтера“ је слободан.