Председник Градске општине Звездара Владан Јеремић је са сарадницима у амфитеатру Спортског центра „Олимп-Звездара” поделио бесплатна ауто седишта за децу чији су се родитељи пријавили и доставили тражену документацију у складу са Јавним позивом за доделу седишта за децу за путничка возила од 29.4.2024. године. Овом приликом је укупно додељено 340 ауто седишта за децу. Догађају су присуствовали и в.д. директор Агенције за безбедност у саобраћају Бранко Стаматовић и начелник Управе Саобраћајне полиције Славиша Лакићевић.

 

Владан Јеремић је рекао да му причињава задовољство што ће малишани са Звездаре добити бесплатна ауто седишта која ће допринети да њихова бебедност у саобраћају буде подигнута на виши ниво.

„Градска општина Звездара је једна од ретких општина у земљи која има позитиван природни прираштај и због тога реализујемо већи број акција које су намењене најмлађим Звездарцима. Поред акције у којој поклањамо беби пакете добродошлице најмлађим становницима општине, подела бесплатних ауто седишта за децу увек привлачи највеће интересовање.

Ову акцију у оквиру које малишанима са Звездаре дарујемо 340 седишта, реализујемо са Агенцијом за безбедност у саобраћају. ГО Звездара је средствима из буџета Општине набавила 280, а Агенција је обезбедила још 60 ауто седишта.

Општина Звездара ће наставити да реализује ову акцију у којој је до сада, током десетак година, неколико хиљада малишана са Звездаре добило бесплатна ауто седишта.

 

Бранко Стаматовић, в.д. директор Агенције за безбедност у саобраћају рекао је да Агенција већ годинама уназад остварује одличну сарадњу са Општином Звездара и да се труди да континуираним акцијама утиче на већу безбедност учесника у саобраћају, поготово најмлађих, а присутне је поздравио и начелник Управе Саобраћајне полиције Славиша Лакићевић који је говорио о безбедности учесника у саобраћају.

 

По устаљеној пракси представници Агенције за безбедност у саобраћају су и овом приликом одржали презентацију правилног постављања и коришћења ауто седишта за децу у путничким возилима.

 

Ова као и претходне акције, реализују се у складу са Законом о безбедности саобраћаја.