Традиционална међународна књижевна манифестација „Момини дани 2018.” почиње у понедељак, 8.10.2018. у Миријеву, у организацији Књижевног клуба „Мала птица”, Општинског удружења пензионера Звездаре-огранак Миријево, КУД „Свети Сава”, Библиотеке „Мома Димић” у Миријеву и Музичке школе „Владимир Ђорђевић”. Сваке вечери са почетком у 17 часова у згради Месне заједнице „Миријево”, адреса Школски трг 2, биће реализован богат културно-уметнички програм.

Манифестацију су подржали Градска општина Звездара и бројни појединци.

Прво вече манифестације ће у потпуности бити посвећено личности и делу Моме Димића. Ове године се навршава десет година од његове смрти и овај догађај ће бити посебно обележен штампањем Зборника радова посвећених њему на свим досадашњим манифестацијама, а садржаће и награђене есеје посвећене његовом роману „Мала птица” који се на манифестацији промовишу у оквиру песничког фестивала „Мала птица”.

Други, трећи и четврти дан манифестације ће бити посвећени деци Србије, па и шире. Наступаће ученици свих разреда основних и средњих школа у оквиру фестивала „Миријевски Орфеј” који ће том приликом примити своја заслужена признања, а биће додељена и престижна награда „Миријевски Орфеј” за најбољи ученички рад. У оквиру песничког фестивала „Мала птица” претпоследњег дана манифестације ће бити одржан и песнички полумаратон са учесницима који су учешће на њему заслужили на конкурсу који је расписао Књижевни клуб „Мала птица”.

Последњег дана манифестације Књижевни клуб „Мала птица” ће обележити петогодишњицу свог успешног рада и том приликом представити и своје чланове и бројне госте манифестације.

У прилогу је детаљан програм манифестације.

Програм манифестације