Градска општина Звездара угостила je чланице Међународне мреже мајки „Мине“, која је у Београду у посети локалном Центру за мајке „Аурора Мине“ у Великом Мокром Лугу. Посета је део међународног пројекта који има за циљ да повеже мајке које имају проблематична искуства и којима је потребна подршка у свакодневном функционисању.

Председник Градске општине Звездара Владан Јеремић истакао је да општина већ годинама ради на доста пројеката који оснажују жене и мајке, поготово Ромкиње, као најрањивију друштвену групу. Потврда доброг рада је и награда „Председник најнаклоњенији Ромима“ у Србији коју је добио г. Јеремић, уручену у Европском парламенту у Бриселу. Председник је најавио помоћ центру „Аурора Мине“ њеној председници Јелени Бркић, која би требало да стигне у фебруару следеће године као део програма РОМАКТЕД Савета Европе.

Представнице Међународне мреже мајки „Мине“ из Немачке, Словачке, Мађарске и Босне и Херцеговине истакле су своја искуства у хуманитарном раду, која личе једна на друге – мајке када су заједно инспиришу једна другу и онда чине свет бољим местом за живот, без насиља.

Ова посета је део пројекта финансираног од Еразмус + програма Европске уније.