Министар финансија у Влади Републике Србије Синиша Мали одржао је 21.8.2019. састанак поводом припрема Инвестиционог плана са председницима престоничких општина и представницима Града Београда, које је предводио заменик градоначелника Горан Весић, а састанку је присуствовао и директор Канцеларије за јавна улагања Марко Благојевић.

Министар Мали им је пренео да би акценат детаљних планова, које ће предложити представници општина, требало да буде на улагањима у изградњу водоводне и канализационе мреже, фабрика за пречишћавање отпадних вода, као и изградњи и реконструкцији регионалних и локалних путева. Неће изостати ни улагања у здравствене установе, школе, обданишта и друге инфраструктурне пројекте.

Он је истакао да је неопходно да председници општина ослушну импулс и потребе грађана који живе на територији којом управљају и да направе детаљне планове у наредне две недеље, који ће бити обједињени за Град Београд, а потом и за целу Србију.

Инвестициони план, који је иницирао председник Републике Србије Александар Вучић, планиран је од 2020. до 2024. године. Министар Мали је истакао да је могућ захваљујући успешној консолидацији јавних финансија, али да није циљ само мењати лице Београда, већ целе Србије, јер сви грађани треба да имају исти третман и подједнаке, квалитетне услове за живот. Министар Мали ће одржати и састанак са председницима општина централне Србије у петак 23. августа 2019. године у Београду, а следеће недеље и са представницима 45 општина са територије Војводине.