Поводом Међународног дана младих, министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић, државна секретарка Стана Божовић и помоћница министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљана Барошевић посетиле су Удружење за помоћ ментално недовољно развијеним особама Звездара, где су са младим члановима тог удружења учествовале у радионицама израде магнета, цегера, оцртавања шоља и цртања на платну.

 

Министарка Кисић истакла је да је Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања особама са инвалидитетом пријатељ коме увек могу да се обрате, јер је један од главних циљева Министарства да њихов живот буде још квалитетнији и да у пуној мери буду укључени у друштво.

 

Сектор за заштиту особа са инвалидитетом је у 2022. години реализовао конкурсе који имају за циљ да допринесу заштити права и унапређењу положаја особа са инвалидитетом. На тај начин је подржан и рад Савеза за помоћ МНРО Србије и реализација програмских активности његових 53 чланица, међу којима је и Удружење за помоћ МНРО Звездара, за шта је издвојено 32 милиона динара.

 

Проф. др Кисић је навела да ће Министарство наставити да континуираном подршком и у наредном периоду доприноси стварању услова за бољи живот, једнака права и укључивање особа са инвалидитетом у живот заједнице и друштва у целини.

 

Јасмина Еркер из Удружења за помоћ МНРО Звездара захвалила је министарки Кисић и помоћници Барошевић на посети и подршци овом удружењу, чији је циљ побољшање положаја особа са сметњама у развоју и њихових породица, кроз унапређење постојећих услуга. Представници овог удружења уручили су захвалнице Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и свим пријатељима Удружења за подршку раду и реализацији активности.

 

У име Градске општине Звездара догађају су присуствовали заменик председника Скупштине ГО Звездара Горан Филиповић, чланови општинског Већа Милош Стојилковић, Станко Радовановић и Мирослав Лазић, секретар Скупштине ГО Звездара Александар Ружичић и начелник Управе ГО Звездара Оливера Јовановић са сарадницима.