Ученичка компанија „Ринг“ из Фармацеутско-физиотерапеутске школе са Звездаре представљаће Србију на 22. европском такмичењу ученичких компанија које организује „Junior Achievement Europe“.

Као победник националног такмичења које је „Достигнуће младих у Србији” организовало у мају, „Ринг“ ће се од 4. до 7. августа у Ослу борити у конкуренцији са компанијама из 34 европске земље за звање најбоље ученичке компаније године.

Србија ће по први пут на овом такмичењу, које се сваке године одржава у другом европском граду, међу члановима жирија имати и свог представника – Здравка Крунића, члана извршног одбора Societe Generale banke у Србији задуженог за послове са привредом.

Наш тим који чини пет младих средњошколки из Фармацеутско-физиотерапеутске школе са Звездаре, на сајму ће као свој производ презентовати елегантно ручно рађено прстење за салвете. Њихов одлазак на такмичење организован је од стране „Достигнућа младих у Србији“ („Junior Achievement Serbia“), у сарадњи и уз финансијску подршку Америчке агенције за међународни развој (УСАИД), Societe Generale banke у Србији и Општине Звездара.

Тимови из читаве Европе такмичиће се у области бизниса и пословних вештина, а своје производе представиће у оквиру продајног сајма у престижном хотелу „Radisson Blu Plaza“ у центру Осла.

Норвешка је једна од држава која изузетан значај придаје развоју предузетничког духа код младих људи и предузетништву уопште, па ће тако све учеснике такмичења на пријему у Градској кући угостити Фабиан Станг, градоначелник Осла..