- Градска општина Звездара - https://zvezdara.rs -

Млади Звездарци настављају да нижу успехе на такмичењима

[1]На 34. Фестивалу позоришних игара деце и младих Београда млади Звездарци су освојили награде у све три такмичарске категорије: 2 друге и једну прву награду за представе у целини и неколико појединачних награда.

Победници Општинског такмичења на Звездари у категорији Драмске групе oсновних школа, драмска група „The best” Основне школе „Деспот Стефан Лазаревић“, најбољи су и у Београду са представом „Ени“.

Сем прве награде за представу у целини, стручни жири им је доделио и:

У категорији Драмске групе средњих школа, општину Звездара је представљала драмска група „Седма страна света“ Седме београдске гимназије са представом „Маратонци трче почасни круг“ и освојила другу награду за представу у целини. Стручни жири је овој представио доделио и:

Звездарски победници у категорији Приватни професионални студији глуме, драмска група [2]Продуженог боравка „Наша бајка“, су са представом „Наша бајка“ освојили другу награду за представу у целини. Стручни жири им је доделио и:

Програм Позоришне игре деце и младих има дугу традицију на Звездари и у Београду и представља подстицај развоју аматеризма и стваралаштва деце и младих у основним и средњим школама у области културе. Програм је израз пуне партиципације деце и младих у културно–уметничком животу који одговара њиховом узрасту, сензибилитету и слободном избору, а доприноси и развијању самопоштовања, вештина јавног наступа и презентације и других социјалних вештина.

Организатори општинског такмичења 34. Позоришне игре деце и младих Звездаре, које је одржано 7. и 8. маја у позоришту „Пан татар“, су Пријатељи деце Звездаре, а покровитељи Градска општина Звездара и Секретаријат за спорт и омладину.

Честитамо свим драмским групама и њиховим драмским педагозима на освојеним наградама!