Након године дана паузе, млади су се поново дружили у оквиру „Звездаријаде  – фестивала културе младих”, брусили и развијали своје таленте. Писали су, блоговали, стварали филмове и развијали технике певања.

 

Након што су подељене награде најталентованијим полазницима у области књижевног стваралаштва и филма данас ће млади наступати на музичком такмичењу „Први глас Звездаре“. Такмичење се одржава у Великој сали МЗ „Липов лад“, са почетком у 18 часова. Учесници су развијали своје гласовне могућности и вештине сценског наступа и интерпретације на музичким радионицама које су водили Јована Аврамовић, мастер музиколог, и Душан Дуда Безуха, наш познати гитариста и музички продуцент.

 

Синоћ је на сцени Пан театра, одржана генерална проба. Више од двадесет младих су, уз подршку својих ментора, са пуно позитивне енергије и међусобне подршке, разбијали трему и увежбавали вечерашњи наступ.

 

Очекује нас вече добрих вибрација, а жири у саставу Душан Дуда Безуха, Катарина Врачар, директорка ОМШ „Владимир Ђорђевић“ и Златко Бокун, гитариста групе „Плутониа“ и познати звездарски хирург, неће имати нимало лак задатак. Надахнути студенти и средњошколци који данас завршавају школску годину ће поред такмичарског наступа извести и неколико заједничких композиција. У томе ће им помоћи и наставница биологије Сандра Трпковић из Шесте београдске гимназије.

 

Учеснике очекују вредне награде, ваучери у укупној вредности од 45.000,00 динара, мајице, торбе и повеље, а организатор музичког стваралаштва је Драгана Мојић Петровић у име Агенције  Jimny. Покровитељ манифестације је Градска општина Звездара.