Градска секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић и председник општине Звездара Владан Јеремић испратили су данас групу пензионера из те општине на излет у Сремске Карловце.

У последња три месеца близу 10.000 најстаријих суграђана било је на излетима широм Србије у организацији градских општина и Града Београда, указала је Станисављевићева.

– У току ове недеље организован је излет за још 150 пензионера, који обилазе различите дестинације попут Фрушке горе, Врњачке Бање или средњовековних манастира – навела је ресорна секретарка. Она је најавила да су излети планирани до краја године, такође и за 2022. годину. Заинтересовани пензионери могу да се пријаве за излете путем кол-центара градских општина.

Јеремић је истакао да је план да око 1.200 пензионера из општине Звездара обиђе шест дестинација у Србији до краја године.

– Сваког уторка и четвртка предвиђене су туре сa два аутобуса. Претходно се најстарији суграђани пријављују Општини на број телефона 011/3405-666 и бирају једну од понуђених дестинација. Сада су у понуди Сремски Карловци и фрушкогорски манастири, Дивчибаре, Јагодина, Бања Ждрело, Крушевац и Нови Бечеј – навео је Јеремић.

Догађају су и име Градске општине Звездара присуствовали и чланови општинског Већа Гордана Мишев, Милош Стојилковић и Богдан Лековић.