На иницијативу васпитача, родитеља и деце Едукативног центра „Оница“, Градска општина Звездара у сарадњи са ЈКП Београдски водовод и канализација, поставила је чесму са пијаћом воду на познатом звездарском игралишту за децу „Шљункара“.

„Велики број деце свакодневно игра фудбал, одбојку, као и друге спортове, а када се уморе и ожедне имају велики проблем јер нигде у близини не постоји чесма где би могли да се освеже“ – образложила је иницијативу Мирјана Орлић, власница Боравка за децу „Оница“ и наставила:

„Често организујемо манифестације хуманитарног карактера у овом делу Звездаре, које посећују деца са родитељима, као и деца из школа и вртића. Жеља нам је била да личним иницијативама утичемо на даљи развој савременог друштва , као и стварање бољих услова за бављење деце спортом“- завршила је Мирјана Орлић, не скривајући велику радост и захвалност Општини и ЈКП БВК.

Владан Јеремић, члан Већа ГО Звездара, задужен за комуналне проблеме, каже да је поносан јер Градска општина Звездара има слуха за потртебе својих грађана и труди се да нађе начин да добре иницијативе спроведе у дело.

На радост и задовољство свих учесника ове акције, од данас ће деца моћи да пију свежу воду током бављења спортом на „Шљункари“, а старији суграђани могу да се освеже током шетње.