Еко креативна радионица „Празник у граду“ –удружења Звездарски еколошки центар (ЗЕЦ) и „Чувари заната” одржана је у четвртак, 5.12.на Тргу бајки.

Радионица је одржана у препуној „Кући бајки“, у оквиру манифестације „Београдска зима“, уз учешће нашим најмлађим суграђанима.

Удружења ЗЕЦ и Чувари заната традиционално су и ове зиме нашим нajмлaђим Бeoгрaђaнима, али и свима који се тако осећају омогућили да учeствуjу у празничној радионици…

Водитељке радионице Бојана Лукић и Биљана Пантелић су се са волонтерима Дрином и Божом потрудиле, да заједно са децом, мамама, татама, бакама и декама од одбачене амбалаже, украсног папира и разних ситница које имамо у кући направе свој град из снова, град у коме ће бити мање смећа, а више среће, град који првенствено мора да буде пун зеленила, дакле наши празнични украси Београда симболишу плућа града.

Гости на радионици били су деца из Дневног боравка „Заједно“ са Вождовца и деца из удружења МНРО Звездара, али је било и пуно малих Звездараца, Вождовчана и Врачараца.

Гости на радионици су били и представници ГО Звездара: заменик председника ГО Звездара Виолета Филип, члан општинског Већа Душан Игњатовић и заменик Општинског правобраниоца Маја Павловић.