У сарадњи београдске филијале Националне службе за запошљавање и Градске општине Звездара у четвртак, 17.1.2019.. је у Општини Звездара почела нова дводневна обука „Пут до успешног предузетника“. Полазницима који је са успехом заврше ова обука омогућава да конкуришу за субвенцију за самозапошљавање код Националне службе за запошљавање, као и за средства која за ове намене опредељује Градска општина Звездара.

Полазницима се у име ГО Звездара обратио Мирослав Мариновић, члан општинског Већа задужен за социјална питања, који им је пожелео срећан почетак и успех у даљем раду. Он је рекао да је Градска општина Звездара већ више година домаћин обукама „Пут до успешног предузетника“ које организује Национална служба за запошљавање на којима полазници могу да стекну знања и вештине које ће им помоћи у даљем раду. Такође, упознао је полазнике да је Градска општина Звездара донела Локални акциони план за запошљавање и да им се, након завршене обуке, пружа могућност да код Општине конкуришу за средства за покретање сопственог посла.

Тања Миленковић из Националне службе за запошљавање, која је водила обуку, присутне је упознала да је ова обука намењена незапосленим лицима која су заинтересована за покретање сопственог бизниса и да је она нефинансијска, саветодавна и информативна. Она је рекла, да ће, поред ње, предавачи на обуци бити и Весна Павловић и Павле Кнежевић из НСЗ.

У име Националне службе за запошљавање Службе Звездара догађају је присуствовала Бранислава Познановић, руководилац службе.

Обуци присуствује око 40 кандидата различитих занимања, а већина њих већ има идеју којим послом би желели и могли да се баве у будућности. Међу полазницима је већи број кандидата са Звездаре.

Током два дана обуке полазници ће савладати следеће теме: економска мотивација за предузетништво, дефинисање пословне идеје, правни аспекти бизниса, израда бизнис плана. То ће им омогућити да: провере оправданост своје пословне идеје, сагледају предности и ризике предузетништва, спознају своје предузетничке склоности, информишу се о поступку регистрације и актуелним законским прописима, попуне Захтев са бизнис планом.

Сви полазници који са успехом заврше обуку добијају сертификат који издаје Национална служба за запошљавање и који представља један од услова за учешће на конкурсу за доделу субвенција за започињање сопственог посла.