Поводом 20. јуна Светског дана избеглица, председник ГО Звездара Владан Јеремић је са Ненадом Абрамовићем, председником Удружења „Завичај“, у Жикиној улици у Малом Мокром Лугу, посетио Мирка Лужајића чија породица је једна од седамнаест са територије општине Звездара којој је уручен пакет грађевинског материјала.

Укупна вредност пројекта Комесаријата за избеглице Републике Србије износи 8 милиона 250 хиљада динара, а Градска општина Звездара је учествовала са 10 одсто средстава. Максималан износ по пакету је 550 хиљада динара, а сви који су конкурисали добили су пакете.

Мирко Лужајић је, пред ратним дејствима оружаних снага Хрватске – био принуђен да 1995. напусти родни Оточац и кров над главом пронађе на Звездари.

„Судбину Мирка Лужајића на Звездари дели, још увек, више од 500 наших суграђана, а Општина Звездара ће наставити са активностима које треба да обезбеде квалитетније услове за живот за избегла и расељена лица. Зато је веома важно напоменути да ГО Звездара поседује стратешки важан документ – Локални акциони план за унапређење квалитета живота избеглих, интерно расељених лица и реадмисаната, на основу којег је могуће аплицирати за средства код домаћих и ЕУ фондова”-рекао је Владан Јеремић.

Уз захвалност на помоћи, Лужајић је, уз традиционално крајишко гостопримство, разговарао и са Дејаном Лазићем и Сашом Петровићем, одборницима у Скупштини ГО Звездара.