Председник Градске општине Звездара Владан Јеремић и заменик директора Филијале за Београд НСЗ Синиша Кнежевић данас су полазницима свечано уручили уверења о успешно завршеној дводневној обуци „Пут до успешног предузетника“, која је у организацији Националне службе за запошљавање, Градске општине Звездара одржана у згради Београдске академије.

Владан Јеремић је честитао свим полазницима успешно завршену обуку истакавши да ће Општина и у наредном периоду наставити да са НСЗ реализује заједничке пројекте који омогућавају веће запошљавање незапослених суграђана.

„Градска општина Звездара и Национална служба за запошљавање имају дугогодишњу одличну сарадњу која се огледа кроз заједничке мере које спроводимо у циљу смањења незапослености. Заједнички смо организовали сајмове запошљавања, сајмове образовања, обуку „Пут до успешног предузетника“, а од 2017. године та сарадња је подигнута на виши ниво када смо почели и са суфинансирањем програма који су довели до смањења броја незапослених на општини Звездара. У почетку је то била стручна пракса, субвенције за самозапошљавање, а потом смо сами уз техничку подршку Националне службе финансирали са 3.000.000,00 јавне радове кроз које су сваке године ангажована најтеже запошљива лица, а Градска општина Звездара има урађен и трогодишњи Локални акциони план запошљавања”-рекао је Владан Јеремић и истакао да ће добра сарадња са НСЗ бити настављена, а ови пројекти су подршка људима да изнесу своје бизнис идеје и да покрену свој посао.

Синиша Кнежевић  се захвалио полазницима обуке на њиховом поверењу и пожелео им пуно среће и успеха у њиховом пословању. Истакао је да и ове године НСЗ и Општина Звездара заједнички спроводе овај пројекат, истакавши да је 2021. године 210 незапослених лица са евиденције НСЗ за општину Звездара прошло обуку започевши властито пословање. Он је најавио нове пројекте и у 2022. години и даљу успешну сарадњу са ГО Звездара.

Полазници су исказали задовољство, јер су на обуци имали прилику да добију пуно корисних информација за покретање свог бизниса. Захвалили су се НСЗ и Општини Звездара на добијеној прилици да похађају ову обуку.

Обуку на којој су обрађени сви аспекти покретања сопственог бизниса су реализовали  стручњаци НСЗ, а више од 50 полазника је обуку успешно завршило.