Настављајући програм „Дана сениора на Звездари 2016“ сениори и сениорке су у среду, 28.9. у просторијама Волонтерског сервиса Звездаре укрстили своје оловке у решавању укрштених речи.

Сви пријављени кандидати су имали исти задатак и временскии рок да реше задату осмосмерку . Жири је будним оком пратио такмичење и није било ни за кога попуста. Иако су пријављени суграђани били једни другима конкуренција,такмичење је протекло у фер плеју и добром расположењу и дружењу.

Жири на чијем је челу био Каица Ђорђевић, вишегодишњи стручњак за ову област, прогласио је победнике и уручио им вредне награде које је обезбедио донатор такмичења и „Дана сениора на Звездари“ фирма „БГД прес“ из Београда.

Првонаграђена Ангелина Николић са Звездаре добитник је једногодишње претплате на издања укрштеница БГД преса, другонаграђена Љубица Нишевић из Вишњице шестомесечну претплату а Евдокија Марковић са Звездаре следећа три месеца добијаће на кућну адресу своје примерке ових укрштеница.

Жене су показале на овом првом такмичењу у решавању укрштених речи не само веће умеће у овом надметању већ и храброст да изађу „на црту“ и такмиче се. Најбржи и најуспешнији су добили и по књигу Волонтерског сервиса Звездаре а сви учесници такмичења добили су поклоне- по комплет укрштеница овог издавача.

На крају такмичења,жири је закључио да су сви учесници заиста и победници будући да су одлучни у ставу да пензионерске дане проводе активно и да се труде да сваког дана шире своје знање. Договорено је да се не чека до следећих „Дана сениора“ за организацију оваквог надметања, а жири је обећао да ће поновно окупљање енигмата организовати до краја ове године.