Треће вече четврте међународне књижевне манифестације „Момини дани” у Миријеву било је посвећено деци песницима, ученицима старијих разреда основне школе и средњошколцима, који су учествовали на песничком конкурсу „Песник и земљотрес”.

Поред ученика миријевских основних школа „Павле Савић”  и „Деспот Стефан Лазаревић”, као и Седме београдске гимназије, на манифестацију су дошли и гости из основних школа „Васа Чарапић” из Белог Потока, „Никола Тесла” из Раковице” и „Коста Абрашевић” из Ресника.

Ученицима су додељене плакете, зборници и књиге на поклон, а они су читали своје награђене радове.

И ове године је додељена посебна награда за најбољи ученички рад, „Миријевски Орфеј”. Награда је припала Марку Јовановићу, ученику осмог разреда Основне школе „Старина Новак” из Београда, који је ове године добио прву награду и за поезију и за прозу. Он је учествовао на свим досадашњим песничким фестивалима који су се одржавали у току „Моминих дана” и сваке године је био у врху по квалитету радова, те иза себе има више добијених првих и других награда. Ово вредно признање укључује једно самостално књижевно вече у Књижевном клубу „Мала птица”, један објављени рад у часопису „Мала птица” и десет прилога који ће бити објављени у зборнику дечјих радова „Миријевски Орфеј” на фестивалу идуће године. Ове године је први пут штампан посебан зборник за децу, како би се омогућило објављивање што више ученичких радова.

Вече су својим музичким прилозима обогатиле инструменталне тачке које су извели ученици Музичке школе „Владимир Ђорђевић”. На вечери је учествовала и етно група  КУД „Свети Сава”.