Прес конференција, одржана 22. фебруара на сцени „Александар Поповић“, на којој ће се и убудуће играти ова хит представа, окупила је читаву ауторску екипу овог наслова: ауторку и глумицу Горицу Поповић, глумице Тању Бошковић, Дару Џокић, Катарину Гојковић, Катарину Жутић, Јелицу Сретеновић, Софију Јуричан, и глумце Горана Султановића и Радомира Николића.

Прес конференцију је отворила директорка Установе културе „Вук Караџић“ Сања Ђурђевић пожелевши добродошлицу глумачкој екипи представе и истакавши да је у њиховом ентузијазму у раду на овој представи препознала основне уметничке смернице ове културне институције.

Замољена да објасни своју инспирацију за рад на овом комаду, ауторка текста, редитељка и глумица Горица Поповић навела је како су „Звездарске звездице“ настале као посвета једном изгубљеном времену, Београду тридесетих година прошлог века, Београду као европској метрополи и граду пуном животног елана. Сам музички материјал за представу пронашла је на својим лутањима београдским бувљим пијацама, а пронађене нотне записе из предратних година одлучила је оживети управо кроз једну овакву музичку представу. Додала је да је управо реконструкција те заборављене музике један од главних мотива њеног рада на овом наслову. У наставку је нагласила да су „Звездарске звездице“ блиске Нушићевом духу комедије и да ће резултат минулог рада засигурно бити једна весела и забавна представа без претензија да публику нечему научи. Напослетку се захвалила и Установи културе „Вук Караџић“ на помоћи у настанку представе те је похвалила однос ове куће спрам уметницима и послу уопште.

Глумица Катарина Гојковић која у представи тумачи улогу удовице марвеног лекара изразила је своје задовољство глумачком екипом, фантастичним текстом Горице Поповић и нагласила да је ова представа сан сваког глумца јер му дозвољава потпуно препуштање игри.
Глумица Тања Бошковић нагласила је да је највеће благо ове представе управо музика која је потпуна тајна данашњим клинцима и да ће управо у овом комаду моћи да чују звук којег више нигде не могу да чују. У том смислу, потврдила је, ово је право ремек-делце Горице Поповић, један комад о певању са певањем.

Катарина Жутић, глумица која у алтернацији са Анитом Манчић тумачи улогу распуштенице звездарског певачког друштва најавила је да ће у представи уживати сви, без предрасуда, јер је реч о пунокрвном забавном позоришту.

Јелица Сретеновић објаснила је да јој је улога песникиње Споменке прва улога на сцени Установе културе „Вук Караџић“, чему се неизмерно весели због својих „звездарских корена“, а Глумица Дара Џокић додала је да ће ова представа публику преместити у неко невиније време кад су и „градске кочоперке деловале чедно и симпатично“.
Млади глумци Софија Јуричан и Радомир Николић захвалили су се на пруженој шанси и изразили велику част што играју са овако великим именима. Глумац Горан Султановић, који у представи игра диригента друштва, изјавио је да је обо улога којом се враћа на позоришну сцену после пуних 20 година и да се неизмерно весели сарадњи са Горицом Поповић чији је верни пријатељ већ годинама.