Поводом Светског дана здравља у скупштинској сали Градске општине Звездара, 4.априла 2018. одржана је трибина под називом „Најновија достигнућа кубанске медицине у терапији канцера и других тешких болести“.

Речима добродошлице гостима и учесницима, обратио се заменик председника Градске општине Звездара Предраг Веиновић, пожелевши им угодан боравак и успешан рад на Звездари.

Аамбасадор Републике Кубе у Србији, изразио је задовољство због учешћа на оваквом скупу и подсетио на добру сарадњу са Градском општином Звездара.

Др Анабели Естевез Гарсија говорила је о достигнућима кубанске медицине, посебно у области обољења канцера али и других болести, као што су Паркинсонова, очне, болести зависности, кожних и очних болести одговарала на низ питања која су постављали учесници панела.

Овај догађај изазвао је велико интересовање грађана Звездаре, здравствених радника, студената и ученика медицинских школа, будућих медицинских радника, а присуствовали су и чланови Већа Градске општине Звездара: Роберт Милићевић, Душан Игњатовић и један број запослених у Градској општини Звездара.