Средства добијена од последњеготкупа пластичних чепова (март 2016.) у хуманитарној акцији „Чеп у џеп“ уплаћена су за лечење Василија Врачара, ученика 2. разреда ОШ „Стеван Синђелић“. Овом приликом је сакупљено 550 килограма пластичних чепова за које је за лечење Василија Врачара уплаћено 16.407,60 динара.

После успешно спроведене акције и помоћи Кости Васиљевићу, ученику ОШ „1300 каплара“, акција је настављена и у школској 2015/16, а у оквиру два откупа у првом полугодишту (октобар и децембар 2015.) прикупљена је сума која је покрила трошкове набавке потребног ортопедског помагала за Јована Абазу, ученика ОШ „Десанка Максимовић“. Након овога, актив директора звездарских школа је одредио да се, у наставку акције, прикупљена средства уплате и за лечење Василија Врачара, ученика ОШ „Стеван Синђелић”.

Акција „Чеп у џеп” се наставља, а прикупљају се пластични чепови са флашица воде, сокова и других напитака, млечних производа, уља, сирћета, крема за руке, паста за зубе, са средства за прање судова и др. Када се сакупи већи број чепова може се донети на неко од места за сакупљање (једно такво место је и на улазу у зграду Општине Звездара, Булевар краља Александра 77). Укључите се и ВИ!

Учешћем у акцији, не само да се чини хумано дело и помаже оболелој деци, већ се развија и шири еколошка свест и подсећа колико је важно да сви бринемо о очувању животне средине.