Звездарци који су добровољни даваоци крви, али и они који желе да то постану, имаће прилику да покажу хуманост 26. маја или 2. јуна од 11-17 сати, на трги успред Градске општине Звездара, Булевар краља Александра 77.

По већ устаљеној пракси, у сарадњи која траје неколико година, акцију реализују Институт за трансфузију крви Србије и Градска општина Звездара, а две нове акције омогућавају великом броју грађана да се одазову позиву.

Давање крви најбржи је начин да се провери здравље без чекања и компликованих процедура. Брз лекарски преглед проверава крвну слику, притисак, пулс, опште стање организма, а давалац крви може бити свака здрава, одрасла особа, старости од 18-65 година.

Добровољни даваоци крви имају и законска права, као што је неплаћање партиципације за бројне здравствене услуге, о чему се могу информисати на сајту Института за трансфузију крви Србије.

Периодично давање крви је здрава и хумана навика, а Звездарци су више пута показали спремност да помогну онима којима је то најпотребније.

Учинимо то и овог пута.