На великој сцени Народног позоришта у Нишу  додељена је по четврти пут награда „Светислав Милић – младима од срца“. Награда се додељује у више области, а међу награђенима је и Волонтерски сервис Звездара који је добио признање, како стоји у образложењу Комисије, за изузетне резултате на пољу хуманитарног рада и мирне борбе за људска права. У образложењу награде још стоји да је звездарски Волонтерски сервис награђен за предан и посвећен рад свих чланова тима.

 

Свечаности у нишком Народном позоришту присуствовали су волонтерке Сервиса Радинка и Гордана, Владан Јеремић, председник Градске општине Звездара и Радмила Урошевић, координаторка Волонтерског сервиса и шеф Одсека за социјалну заштиту ГО Звездара, која је примила ово значајно признање. Обраћајући се присутнима, Урошевић се захвалила Комисији и Хуманитарној организацији „Нађи Раула“ на награди, свим волонтерима који волонтирају на Звездари, Општини Звездара која скоро пуних дванаест година подржава волонтирање, као и домаћинима који негују нематеријалне вредности у Србији. Она је нагласила да су у времену у којем живимо, драгоцени развој науке и технологије, али да машине и електроника немају свест, савест и емоције. Због тога је једини пут у здраво друштво да истовремено развијамо духовност, солидарност, хуманост и емпатију сваког од нас без обзира на године, образовање или место где живимо.

 

Међу тринаест лауерата награде „Нађи Раула“ у 2022.години је и патријарх Порфирије коме је уручена Плакета мира, јер својим радом, како стоји у образложењ Комисије, задивљује, инспирише, мотивише и чини поносним, посебно на пољу његовог добротворног рада и отворености Српске православне цркве према младима.

 

Награда „Нађи Раула“ је пето признање које је додељено Волонтерском сервису Звездаре у досадашњем раду и деловању. Услуге Волонтерског сервиса су свегенерацијске. Најмлађи волонтер има 17, а најстарији 74 године, док корисници имају од 10 до 95 година. Проблеме имају све генереције, нико није поштеђен усамљености, анксиозности, а волонтери са Звездаре се труде да људима, односно корисницима које обилазе и посећују дају неку нову енергију, да их оснаже и окрену према себи како би развијали своје потребе, могућности, интересовања и вештине.