Настављајући традицију организовања новогодишњих хуманитарних базара, Волонтерски сервис Градске општине Звездара у петак 18. децембра од 10 до 14 часова на „Ђерам” пијаци организује продају предмета насталих на креативним радионицама.

Поред Волонтерског сервиса Звездаре, на Базару учествују и социјални партнери, сарадници и креативни појединци са којима Сервис сарађује:: Удружење родитеља МНРО Звездара, ХХУ „Хлеб живота” и Удружење „Две моје златне руке”.

Део прихода је намењен помоћи трогодишњем дечаку Јасмину који живи са незапосленом мајком Елвиром и од рођења болује од церебралне парализе, епилепсије и има низ развојних проблема. По завршетку Базара, волонтерке ће уручити мајци Елвири купљене намирнице, пелене, воће и слаткише за малог Јасмина као и прикупљену одећу и обућу.

Будући да су предпразнични дани време даривања, позивамо све суграђане да подрже ову акцију на тај начин што ће купити на Базару ручно израђене уникатне предмете: новогодишње честитке и украсе, букмаркере, магнете, накит, кутије од дрвета, капе, новогодишње маске и оне од текстила које вишекратно носимо као заштиту у периоду епидемије…

На Базару ће грађанима бити доступни и флајери са препорукама као психосоцијалном подршком у време короне и информацијама о програмима подршке Волонтерског сервиса Звездаре током целе године. Грађанима ће за додатне информације о активном програму рада бити доступни/е волонтери/ке Сервиса.

Новогодишњи хуманитарни базар ће посетити и запослени и представници руководства Градске општине Звездара.

Базар је подржало ЈП „Градске пијаце” уступањем на коришћење две тезге без надокнаде за реализацију ове активности.

Хуманитарни базар се реализује у складу са актуелним епидемиолошким мерама.