Градска општина Звездара, у сарадњи са Секретаријатом за образовање и Секретаријатом за привреду Града Београда, укључује се у обележавање манифестације „Дани европске баштине“ поставком изложбе Уметност – ризница наслеђа Европе у Установи културе „Вук Караџић“ 19.9.2011-24.9.2011. од 10 до 19 часова.

„Дани европске баштине“ у Београду, део су велике европске манифестације којом се сваког септембра представља наслеђе као заједничка баштина европских народа, кроз разноликост култура, традиције, обичаја.

Поставку у УК „Вук Караџић“ сачињавају радови ученика средњих уметничких школа Београда: Школе за дизајн, Техничке школе „Дрвоарт“ и Школе за машинство и уметничке занате „Техноарт Београд“. Посетиоци ће имати прилику да виде слике, намештај, јувелирске, граверске и друге уметничке радове.

Свечано отварање изложбе одржаће се 19.9.2011. у 11 сати у мултимедијалној сали УК „Вук Караџић“, у Булевару краља Александра 77а.

Изложбу ће званично отворити председник општине Звездара Милан Поповић, а програм ће употпунити ученици и професори Музичке школе „Владимир Ђорђевић“ са Звездаре.