Обележавање Дана општине Звездара (16.10.) почело је данас Хуманитарним турниром у малом фудбалу за основце, који је одржан у балону СЦ „Олимп-Звездара”. Турнир на коме су учествовале екипе свих звездарских основних школа отворио је члан општинског Већа Богдан Лековић, а присутне је поздравила заменик председника ГО Звездара Драгана Ђурић. Догађају су присуствовали представници руководства ГО Звездара.

 

Драгана Ђурић је захвалила организатору турнира ФК „Атаканте”, ученицима свих звездарских основних школа и Дому здравља Звездара на уложеним напорима да овај турнир окупи што више учесника истакавши да сваки догађај у коме учествује овако велики број младих заслужује посебну пажњу и да се нада да ће овај турнир постати традиционалан.

 

Екипе које су чинили ученици нижих разреда основних школа (од 1. до 4.) одиграле су занимљиве утакмице уз суђење лиценцираних судија и присуство лекара Дома здравља Звездара, а прве три екипе (1.ОШ „Павле Савић”, 2. ОШ „Деспот Стефан Лазаревић” и 3. ОШ „Стеван Синђелић”) награђене су пехарима и медаљама за учеснике.

 

На турниру на коме резултат није био у првом плану прикупљана је новчана помоћ за децу са територије општине којој је неопходно лечење и даља помоћ.