- Gradska opština Zvezdara - https://zvezdara.rs -

Obeležen Dan opštine Zvezdara

[1]Dan opštine Zvezdara, 16. oktobar, obeležen je u periodu od 13. do 16.10. nizom prigodnih besplatnih programa koji su prvenstveno bili nameljeni žiteljima Zvezdare.

[2]Tradicionalni turnir u malom fudbalu na kojem su učestvovale ekipe odborničkih grupa, Uprave, JP i ustanova sa teritorije GO Zvezdara održan je na terenima  SC „Olimp-Zvezdara“ 13. i 14. oktobra pred većim brojem zainteresovanih posmatrača, a u ponedeljak, 15. oktobra, u pozorištu „Pan teatar”, pred prepunim gledalištem je izvedena besplatna predstava za stanovnike Zvezdare „Jači smo od sudbine“.

Narednog dana, 16. oktobra, predsednik GO Zvezdara Miloš Ignjatović je sa zamenikom predsednika opštine Predragom

Veinovićem, članom Veća GO Zvezdara Robertom Milićevićem i saradnicima u Kabinetu primio delegaciju SUBNOR-a, nakon čega je bilo održano polaganje venaca na spomenik učenicima poginulim u ratu 1941-1945, u parku kod VI beogradske gimnazije. Ovom prilikom prisutne su pozdravili i o Dan opštine, kojim se obeležava oslobađanje Zvezdare u Drugom svetskom ratu, govorili Predrag Veinović, zamenik predsednika GO Zvezdara i Milutin Hinić, član Predsedništva SUBNOR Zvezdara i član Republičkog odbora SUBNOR Srbija. Venci su položeni i na spomen ploču borcima poginulim u Drugom svetskom ratu, kod Mesne zajednice „Mirijevo”.

[3]Istog dana u Sali za venčanja GO Zvezdara održana je dodela novčane pomoći deci i mladima bez roditeljskog staranja sa prebivalištem na području opštine Zvezdara iz fonda Zadužbine „Dr Jelisaveta i Dr Ivan Šegović“. Pomoć za petnaestoro dece i mladih uručio je predsednik GO Zvezdara Miloš Ignjatović koji je rekao da je ovo šesta godina za redom da ova sredstva budu podeljena deci i da će ovakva praksa biti nastavljena i ubuduće.

[4]Povodom Dana opštine Zvezdara u sali „Kult” Ustanove kulture „Vuk Stefanović Karadžić” održana je dodela nagrada učenicima zvezdarskih osnovnih i srednjih škola koji su osvojili prvo, drugo ili treće mesto  na republičkim takmičenjima i njihovim nastavnicima, mentorima. Prisutne učenike, njihove roditelje i nastavnike mentore pozdravio je predsednik GO Zvezdara Miloš Ignjatović koji je rekao da mu pričinjava veliko zadovoljstvo kada se obraća mladim ljudima na koje svi treba da smo ponosni, jer rezultati koje su postigli na takmičenjima govore o njihovom  velikom znanju. On im je čestitao na postignutim rezultatima i istakao da danas 222 učenika i nastavnika dobijaju nagrade za koje je Opština izdvojila sredstva iz budžeta, ali da se nada da će narednih godina broj nagrada biti još veći, a Opština će to znati da vrednuje i da nagradi uloženi trud i stečeno znanje koje je imetak za budućnost mladih ljudi. Nagrade su delili članovi Veća GO Zvezdara sa saradnicima.

Dan opštine Zvezdara obeležen je i dodelom jubilarnih nagrada zaposlenima u Upravi GO Zvezdara za 10, 20 i 35 godina rada, kao i još jednom besplatnom predstavom za građane Zvezdare-„Kao da sam te sanjao”,  koja je izvedena pred punom salom u Ustanovi kulture „Vuk Stefanović Karadžić”.

[5] [6]