Градска општина Звездара данас је обележила своју славу Сретење Господње обредом резања славског колача, у присуству председника ГО Звездара Владана Јеремића, представника руководства Општине, запослених и гостију.

 

На почетку обележавања општинске славе хор Основне школе „Драгојло Дудић”, који чине ученици од 5. до 8. разреда, отпевао је химну Србије „Боже правде”, а након тога су обред резања славског колача и освећење жита обавили свештеници звездарских цркава.

 

Владан Јеремић је честитао славу присутнима и свим грађанима Звездаре и рекао да општина Звездара обележава своју славу на празник који са једне стране сведочи о дугој историји српске државности, јер је на овај датум 1804. почео Први српски устанак, а 1835. је донет Сретењски устав, док је са друге окренут ка будућности и изградњи још модернијег друштва.

„Сретење је Дан државности Републике Србије, који Градска општина Звездара обележава и као своју славу са жељом да сви њени грађани имају пуно успеха и да време које долази свима донесе још већи напредак и просперитет. Градска општина Звездара је међу водећима у земљи по позитивном природном прираштају који показује да пуно пажње поклањамо побољшању квалитета живота и очекујем да ће наредне године донети још већи просперитет”- рекао је Јеремић.

 

Након овога, присутнима се обратио Мија Радовановић из села Каменица, у општини Лепосавић, на Косову и Метохији који је пренео поздраве и честитке српског становништва са Косова и Метохије. Он је захвалио Владану Јеремићу и Општини Звездара, као и другим дародавцима, на свесрдној помоћи пруженој за изградњу нове каменичке цркве и уручио му уметничку слику цркве на поклон истакавши да изградња нове цркве пуно значи за српско становништво општине Лепосавић.

 

Владан Јеремић је захвалио на поклону истакавши да му причињава задовољство што су Општина Звездара и он лично имали могућност да помогну становницима Каменице и да ће наставити да помажу Србима на Косову и Метохији увек када је то могуће.