- Градска општина Звездара - https://zvezdara.rs -

Обележена слава општине Звездара Сретењe Господње

[1]Сретење Господње, слава Градске општине Звездара обележена је у среду, 15.02.2017, у присуству великог броја гостију, народних посланика, општинских и градских функционера, свештеника свих звездарских цркава и грађана Звездаре, обредом сечења славског колача и освећења жита у Сали за венчања Градске општине Звездара, у улици Ћирила и Методија 2.

Домаћин општинске славе Милош Игњатовић, председник Градске општине Звездара, је поздравио присутне и рекао да му је драго што обележавању општинске славе присуствује велики број гостију, јер је Сретење Господње важно за Звездару, али и за целу државу у којој се дуго обележава. Он је посебно истакао захвалност свештенству свих звездарских цркава које присуствује данашњем догађају и изразио наду да ће и наредних година то бити настављено, а да ће Општина моћи да се похвали оним што је, између две славе, урадила за грађане.

[2]Поводом Сретења Господњег, пре пригодне свечаности обележавања славе општине, Милош Игњатовић је са сарадницима присуствовао Светој литургији у Цркви Покрова Пресвете Богородице у Кајмакчаланској улици, након које је посетио Парохијски дом и разговарао са свештеницима.