Према речима Марка Младеновића, представника Удружења грађана „Моје насеље“, које је и било организатор, одзив људи је био велики.

За мање од два сата данас је, у оквиру акције „Пробуди ЕКО хероја у себи“ – која је организована поводом Дана заштите природе Србије, као и другог рођендана Удружења “Моје насеље”, очишћено звездарско насеље Војводе Влаховића.

– Више од 200 учесника, станара насеља Војводе Влаховића, људи из невладних организација, али и представника Градске општине Звездара, предвођених Владаном Јеремићем, председником, узело је активно учешће, а приметно је било да је дошао и велики број родитеља са децом – каже Младеновић.

– Сакупљено је више од 400 кеса ђубрета, односно више од 10 тона ђубрета у насељу – додао је он и напоменуо да су се трудили да свима обезбеде и пригодне поклоне по завршетку акције.

Поред вредних комшија, дошле су и екипе ЈКП “Градске чистоће”, и то са бројном механизацијом, а осим што су сакупљени џакови са смећем, цистернама су детаљно опране све фреквентније улице у насељу.

Младеновић је нагласио да се  Удружење од формирања бави едукацијом и анимацијом грађана, како би, тј. на који начин, насеље требало да се одржава и чисти.

Захваљујући се, најпре, свим учесницима данашње акције, Владан Јеремић, председник Градске општине Звездара – честитао је Удружењу „Моје насеље“ другу годину постојања и успешног рада, истакавши  одличну сарадњу са становницима насеља Војводе Влаховића у претходном периоду.

„Наша сарадња је пример добре праксе на релацији грађани – локална самоуправа. Заједничким радом, добром комуникацијом и енергијом људи који желе бољитак у свакодневном животу – остварујемо резултате који су видљиви и мерљиви. За некога су очигледни, некима су неприметни, али ми идемо корак по корак, баш као што желимо и на подручју целе наше општине – упоредо са решавањем затечених проблема, радимо и на развоју и изградњи недостајуће инфраструктуре. Круна рада у поменутом насељу требало би да буду нови објекти вртића и основне школе, чиме би се изашло у сусрет реалним потребама становника насеља“- закључио је Владан Јеремић.