У Орловском насељу у Миријеву, у суботу 11. маја, одржан је деветнаести Меморијални турнир „Душан Јовановић”.

Турнир у малом фудбалу је, као и претходних година, одржан у знак сећања на тринаестогодишњег дечака Душана Јовановића кога су скинхедски на смрт претукли 18. октобра 1997. године само зато што је био ромске припадности, и како би се скренула пажња јавности да се тако нешто не сме поновити, јер се све етничке, националне и верске разлике морају прихватити и поштовати.

Након што је одржан минут ћутања, турнир је отворио председник Градске општине Звездара Милош Игњатовић у присуству сестре Душана Јовановића, великог броја учесника, окупљених грађана и становника Орловског насеља. Турниру су присуствовали и чланови Већа ГО Звездара Владан Јеремић, Срђан Ђукић, Мирослав Мариновић, Душан Игњатовић и Роберт Милићевић са сарадницима.

На Турниру је учествовало 12 сениорских и 2 јуниорске екипе из разних делова Београда, а победник је екипа „Браћа” из Рипња, док је друго место освојила екипа „Миријево“, а треће „Јуниори из Орловског насеља“. Три првопласиране екипе награђене су пехарима и медаљама које је обезбедила Градска општина Звездара.