У Орловском насељу у Миријеву, у организацији Градске општине Звездара, одржан је двадесет први Меморијални турнир „Душан Јовановић”.

 

Турнир у малом фудбалу је, као и претходних година, одржан у знак сећања на тринаестогодишњег дечака Душана Јовановића кога су скинхедски на смрт претукли 18. октобра 1997. године само зато што је био ромске припадности, и како би се скренула пажња јавности да се тако нешто не сме поновити, јер се све етничке, националне и верске разлике морају прихватити и поштовати.

 

Трунир је отворио заменик председника Скупштине града Београда Игор Јовановић. На Турниру је учествовало 11 сениорских и 2 јуниорске екипе из разних делова Београда, а победник је екипа „Ми смо дошли”, док је друго место освојила екипа „Браће Јерковић“, а треће „Романтичари” . Три првопласиране екипе награђене су пехарима и медаљама које је обезбедила Градска општина Звездара.

 

Турнир је одржан у пријатној атмосфери, спортском духу и пријатељском дружењу у присуству великог броја становника Орловског насеља и гостију.