„Врачарски солисти“, предвођени Амалијом Милаковић, професорком музике у пензији, оснивачем, аранжером и диригентом „Солиста“  одржали су у среду, 26. септембра концерт за сећање на свечаној сцени  Музичке школе „Владимир Ђорђевић“.

На програму се нашло 19 композиција озбиљне, старе градске, евергрин и црначке духовне музике у оригиналним аранжманима Војислава Симића и Амалије Милаковић.

Соло извођењима Јелена Матић Миљковић, Марина Милисављевић, Сања Дракуловић,  Роза Јовановић, Весна Шпољарић, Јана Вуковић и Бане Краијшник уз клавирску пратњу Јелене Манић и Амалије Милаковић, показали су лепоту и раскош својих гласова, а различитим ритмовима и својим емоцијама дочарали су атмосферу времена у којима су настале композиције које су се нашле на репертоару.

Био је то концерт за памћење на којима би Врачарским солистима могли да позавиде многи који се професионално баве музиком.

Једночасовним концертом „Врачарски солисти“ и Градска општина Звездара, желели су да на тај начин у „Данима сениора на Звездари 2018“ понуде, и не само у тој недељи, суграђанима прилику да се друже и уживају у правим вредностима.

„Солисти“ су и леп  пример међугенерацијске размене и солидарности, будући да најмлађи члан има 25 а најстарији 72 године, тако да позив за нове чланове важи за све генерације.

Концерт је реализован у партнерству са домаћином-  Музичком школом „Владимир Ђорђевић“. Улаз на концерт је био слободан.