Градска општина Звездара у парнерству са Националном службом за запошљавање – Филијалом за Звездару и Општим удружењем предузетника Звездаре организовала је једнодневни Сајам запошљавања у четвртак, 15. децембра од 11 до 15 часова у Месној заједници Вуков споменик, Улица Захумска 23а на Звездари.

На сајму је учествовало 16 послодаваца који су понудили 153 слободна радна места за раднике различитих занимања и квалификација.
Посао на сајму су могли да потраже машински и инжењери заштите на раду, комерцијалисти, књиговође, продавци, електричари, аутоелектричари, месари, возачи, радници физичко-техничког обезбеђења и други радници.

На штанду београдске Филијале, незапослени су могли да добији све потребне информације о услугама и програмима НСЗ као и стручне савете и помоћ у писању радне биографије (ЦВ).

Циљ сајма је успостављањe непосредног контакта између послодаваца и незапослених суграђана који активно траже посао. НСЗ- Филијала за град Београд је имала штанд на коме је већи број незапослених суграђана којима је то потребно, добио обрасце ЦВ-ја, упутства за учешће на Сајму и основне информације о учесницима сајма.

Сајам су пратили и други садржаји, међу којима је и презентација привреде Звездаре и сарадња НСЗ, локалне самоуправе, Удружења привредника и других социјалних партнера у активној политици запошљавања, као и панел дискусија представника Националне службе за запошљавање, Удружења предузетника Звездаре и Општине Звездара о активностима на плану запошљавања и заједничким акцијама за наредни период.

У простору МЗ „Вуков споменик“ налази се и Клуб за активно тражење посла (Job club) који је плод успешне сарадње НСЗ и ГО Звездара. Више стотина незапослених је у претходних 4 године научило активно да тражи посао, кроз обуку у Клубу.

Реализација Сајма запошљавања је у складу са Стратегијом развоја општине Звездара, као и Локалног акционог плана запошљавања Градске општине Звездара за 2011. годину (усвојен на седници Скупштине општине која је одржана 30.12.2010.).