Jеднодневни Сајам запошљавања у организацији Градске општине Звездара у парнерству са Националном службом за запошљавање – Филијалом за Звездару одржан је 21. децембра 2012. године од 10:00 – 15:00 часова у холу Београдске пословне школе – висока школа струковних студија, Улица Краљице Марије бр.73.

Председник општине Звездара, Едип Шерифов, изјавио је да је осим Сајма, Звездара припремила и Локални акциони план запошљавања који ће бити усвојен на Скупштини општине заказаној за понедељак, 24. децембар.

Драгана Повреновић из Националне службе запошљавања истакла је да је добра сарадња са Општином Звездара довела до одржавања трећег сајма запошљавањао, на којем је учествовало 17 послодаваца који су понудили 100 слободних радних места за раднике различитих занимања и квалификација (педијатријске сестре, васпитачице, бравари, економисти, електро и грађевински инжењери, технолози, комерцијалисти, радници обезбеђења и други радници). Посао на сајму је понуђен и особама са инвалидитетом заинтересованим за радно место продавца.

Циљ сајма је да, након успостављања непосредног контакта између послодаваца који имају потребу за запошљавањем радника и незапослених лица која активно траже посао, послодавци обезбеде одговарајуће кандидате односно да незапослена лица заснују радни однос.

Статистика досада одржаних сајмова запошљавања говори да од укупног броја незапослених који посете сајам 30% нађе посао у наредних 6 месеци.

Да подсетимо да се у простору МЗ „Вуков споменик“ налази и Клуб за активно тражење посла (Job club) који је плод успешне сарадње НСЗ и ГО Звездара. Више стотина незапослених је у претходних 5 године научило активно да тражи посао, кроз обуку у Клубу, а око 200 се запослило.

Реализација Сајма запошљавања је у складу са Стратегијом развоја општине Звездара, као и Локалног акционог плана запошљавања Градске општине Звездара за 2012.