Шарени предпразнични штандови којим је Волонтерски сервис Звездаре у ТЦ АВИВ Парк Звездара реализовао традиционални Васкршњи хуманитарни базар и креативне радионице привукли су пажњу пролазника, посебно оних најмлађих. Покровитељ Васкршњег хуманитарног базара и креативних радионица је Градска општина Звездара, а све активности је подржао ТЦ АВИВ Парк који је уступио део свог простора.

 

Куповала су се украшена јаја од стиропора, уникатни пилићи и лале од текстила, дрвене кутије, подметачи за чаше, магнети, букмаркери, осликане тегле са васкршњим и пролећним мотивима, уникатни накит, честитке, ручни радови и други предмети којима можемо да обрадујемо драге особе у предстојећим празничним даривањима. Најмлађим Звездарцима волонтери су поклањали шарена јаја на штапићима,  а било је и оних који су дошли да би својим прилозима подржали ову традиционалну празничну акцију којом се, ове године, прикупља  новац за лечење дванаестогодишњег Сергеја која живи са мајком.

 

За креативне радионице се целог дана тражила „столица више“, а малишани су са мамама и бакама украшавали јаја од стиропора, правили васкршње честитке и бојили сликовнице.

 

Поред Волонтерског сервиса Звездаре, на Базару су са својим радовима  учествовали и ХХУ „Хлеб живота“ и Удружење “Две моје златне руке“ са којима Волонтерски сервис током целе године реализује различите програме подршке за суграђане свих генерација. Власник СЗР „Фрида накит” је посетио Базар и донирао накит из свог програма за учеснике радионице и Хуманитарни базар, тако да су током целог дана аутори најуспешнијих радова добијали поклоне.