Tрадиционална „Чајанка за сениоре“ одржана је у петак 17. новембра у просторијама Волонтерског сервиса Звездаре. Тридесетак сениора дружило се уз чај и музицирање на хармоници Драгана Ђукића. Гости су спонтано запевали песме по сопственом избору, на крају су и вешто заиграли коло, а поједини су спонтано пожелели да рецитују руску поезију, да се информишу и одмах пријаве за радионице из редовних активности Сервиса: креативне радионице и школе компјутера и енглеског језика за сениоре.

Улазнице за „Чајанку“, које су подељене на штанду Волонтерског сервиса на Јесењем фестивалу здравља,  биле су и купон за томболу тако да су на крају кроз игру и добро расположење  подељени пригодни поклони за све госте. Сениорима су поклоњени  шоље за чај, мајице, подметачи за чаше, привесци за кључеве, књиге, укрштенице, козметички производи а главна награда је обрадовала госпођу Иванку са Звездаре. Волонтерке/и Сервиса, Катарина, Ивана, Сека, Љиљана, Марјана, Мира, Сунчица, Марија и Роберт су помогли да дружење старијих суграђана протекне у доброј организацији. Госте је занимало како се постаје звездарски волонтер и шта су задужења волонтера, па је један део дружења протекао у разговору и пажљивом слушању искустава активних волонтера.

Пријатељ „Чајанке“ је фирма „Биље Борча“ која је и ове године обезбедила поклоне у својим производима, 10 врста чајева. Кутије са чајевима су поклоњене гостима са жељом Волонтерског сервиса Звездаре да их попију у здрављу и, наравно, добром друштву.