Прва „Креативна радионица за велике и мале“ Волонтерског сервиса Звездаре у оквиру програма „Трга бајки” протекла је у креативној атмосфери, али и уз игру и дружење.

Скоро 40 малишана се смењивало израђујући новогодишње поклоне и честитке и бојећи цртеже са празничним мотивима. Било је ту и рецитовања,  песме, разговора о томе зашто су нам важни празници и даривање. Уз помоћ волонтерки Јасмине и Гордане, највише поклона- честитики, магнета, новогодишњих кугли и цртежа са празничним мотивима, малишани су направили за своје баке и деке, а поред организованог доласка група из Вртића „Андријана”, малишани су дошли на радионицу у пратњи мама и бака. Све што су направили, малишани су понели као успомену и поклон са „Трга бајки”.

Настављајући сарадњу са Установом културе „Театар Вук“ у реализацији новогодишњег програма на „Тргу бајки”, Волонтерски сервис Звездаре, реализоваће другу радионицу 21.  децембра од 12 до 13 часова на истом месту- у фоајеу на првом спрату испред Сцене „Култ”. Организатори овог новогодишњег програма и Градска општина Звездара су обезбедили материјал за рад.

Циљ радионица је да развије нашу машту и креативне вештине, али и да нас подсети да су празници прилика да будемо радосни, да се дружимо и сетимо свих оних који заслужују да их у празничним данима дарујемо и обрадујемо ситницама које смо сами направили.

Радионице се реализују у складу са актуелним епидемиолошким мерама.