Након 16 месеци волонтери/ке Волонтерског сервиса Звездаре окупили су се како би разменили искуство у волонтирању током јула месеца, али и протеклих месеци у условима пандемије.

Састанку у Сервису су присуствовале Гордана Мишев, чланица Општинског већа и Тима за волонтерску подршку грађанима Звездаре, са сарадницом Сашом Грујић. Мишев је поздрављајући волонтерке/е изразила дубоку захвалност на хуманости коју показују пуних десет година на Звездари. Она је нагласила да волонтирање има много већу перспективу у односу на присутност у београдским општинама и обећала да ће настојати да развије програме волонтирања на територији Београда као активности које ће сигурно унапредити свакодневни живот свих суграђана. Гордани Мишев и Саши Грујић волонтери су уручили пригодне поклоне настале на креативним радионицама у Сервису

Упитани шта је њихов основн утисак у волонтирању у протеклом „корона“ периоду рекли су да су страх, неизвесност, изолација, мере забране дружења само неки од наведених утисака. Волонтери су рекли да су им недостајала дружења у Волонтерском сервису и интеракција коју може да пружи само непосредни контакт са људима. Ковид време је потврдило вредност разговора на који често у дневној рутини заборављамо, посебно са нашим старијим родитељима, рођацима, познаницима.

Током пандемије Волонтерски сервис Звездаре је имао додатни проблем, будући да је сваки трећи волонтер пензионер и да су старији од 65 година имали забрану кретања. Упркос томе, ни један корисник у кућним условима, и ни један корисник није био остављен, јер су их „преузимали“ други волонтери и обилазили их док је на снази била забрана кретања сениора.

Супервизији је присуствовао и Милош Петровић, члан Тима за волонтерску подршку грађанима Звездаре, а састанак је водила Радмила Урошевић, координатор Волонтерског сервиса Звездаре.

Након радног дела, супервизија је протекла у дружењу.