У великој сали Библиотеке града Београда у среду, 2.11.2016. одржана је промоција монографије о Шестој београдској гимназији –„Шеста београдска гимназија 1933 – 2015.”

У књизи се налазе не само архивски подаци о Шестој београдској гимназији, већ и о школству у Београду пре и након Другог светског рата, а у оквиру промоције је приказан документарни филм о Шестој београдској гимназији. У програму су учествовали чланови Удружења бивших ђака и професора,као и садашњи ученици.

О монографији су говорили приређивачи-професори историје у Шестој београдској гимназији Драгана Мишић и Владо Марјан, бивши ђак ове гимназије и рецезент монографије, историчар Чедомир Антић, као и директор Шесте београдске гимназије Раде Зејак. Програм је водио Иван Бекјарев.

На промоцији је могло да се чује да су, између осталих, ђаци гимназије били и патријарх Павле, Боривоје Стојковић, Владислав Јовановић, Ружица Стокић, Милан Живадиновић, Драган Бјелогрлић, Иван Бекјарев, Љиљана Стјепановић, Јелица Сретеновић и многи други.

Промоцији су присуствовали и представницa Министарства просвете, науке и технолошког развоја Снежана Марковић, представници Секретаријата за образовање и дечју заштиту, представник ГО Звездара заменик председника општине Предрaг Веиновић и други.