У сарадњи са ГО Звездара, Звездарски еколошки центар – Зец  je у четвртак, 11.6. у МЗ „Зелено брдо“ организовао бесплатну еколошку радионицу под називом „Креативна одговорност – може свако јер је лако“.

Тема прве радионице је Светски дан заштите животне средине. Након међусобног упознавања и уводне речи водитељке радионице Бојана Лукић и Биљана Пантелић поделиле су сви учеснике у четири тима, а сваки тим је одредио свог представљача. У опуштеноj атмосфери тимови су добили задатак да заједно дају име свом тиму, одговоре на три еколошка питања и да „одбране“ своје одговоре. Сва четири тима „Свемир“, „Цветићи са Звездаре“, „Еко звезде Звездаре“ и “Стаза здравља“ послали су идентичне еко поруке. На питање ко су највећи загађивачи Земље одговор је био човек, на питање које су последице овог загађења одговор је био уништавање животне средине, а на питање шта ми можемо да урадимо одговор је био подизање еко свести и самоактивност.

Веселинка Јурић, стручни сарадник Удружења и песникиња прочитала је на крају учесницима радионице  две песме које славе живот, природу, хуманост, емпатију и људскост.

Радионици је присуствовао Душан Игњатовић члан Већа ГО Звездара.

Основни циљ ове активности удружења ЗЕЦ је подизање еколошке свести шире јавности и указивање на значај очувања животне средине и здравља људи и планете Земље.

Велики одзив људи различитих генерација и занимања међу којима је било средњошколаца, студената, инжењера заштите животне средине, дефектолога, учитеља, професора указује на значај ове теме.