Креативна радионица коју су организовали Волонтерски сервис Звездаре и Канцеларија за помоћ особама са инвалидитетом Градске општине Звзедара, окупила је у петак 10. јула у простору  Сервиса, у Булевару краља Александра 395, суграђане који су, уз помоћ вештих радионичарки Зорице и Антонине, самостално направили маштовите сувенире.

Радионица под називом „Поздрав са Звездаре“ била је прилика да учесници науче вештине технике декупажа на дрвету, картону и стаклу. Разлика у годинама није била препрека да се уз добро расположење и смех сви учесници друже, размењују идеје и неопходне алате који су „летели“ из руке у руку. Најмлађи су се најрадије одлучивали за израду магнета а старије суграђанке су се упустиле у  вештине и креације израде подметача, букмаркера и украшавања тегли.

Већина се по први пут нашла на оваквој радионици али су сви радо записали редовни термин креативног уторка у просторијама Волонтерског сервиса Звездаре како би наставили учење и дружење. Због њихове лепоте и оригиналности , аутори већине направљених сувенира се не би постидели да се њихови радови нађу у излозима галерија и продавница сувенира у престоници. Пре одласка са радионице, сви направљени сувенири су подељени учесницима за успомену и даље даривање али и као подстрек за неке будуће радове.

Радионица је била бесплатна, намењена суграђанима са Звездаре и других општина а неопходан материјал обезбедила je Градска општина Звездара.