Новe еко радионице удружења  „Звездарски еколошки центар” – ЗЕЦ и „Чувари заната” одржане су на тему „Еколошког волонтеризма (активизама) као вида едукације и релаксације.“

Пошто је април месец здравља и месец планете Земље, велико интересовање за еко креативне радионице мотивисало је организаторе да протекле недеље одрже  још две радионице.

На првој радииници која је била посвећена обележавању Васкрса полазници су декорисали већ припремљене уникатне  украсне предмете од еко масе коју су сами направили од пшеничног брашна и соли, користећи комбиновану технику, акрилне боје, рафију.

На другој радионици  присутни су, од одбаченог картона, амбалаже, станиола, пластичних сламчица и сличног израдили ускршња јаја, а као посебан део посадили су расад цветница и зачинског биља у одбачену амбалажу (кесице од кафе).

На овој радионици је обележен  22. април Дан планета Земље, па је на њој било речи о значају  воде, ваздуха и земље.

Удружења ЗЕЦ, Чувари заната и Завичај удружили су своју енергију и заједно реализовали ове априлске еко креативне радионице, које су посвећене предстојећем Хуманитарном васкршњем базару у организацији ГО Звездара. Здравље, хуманост, креативност и екологија су нераскидиви – мото овог заједничког рада…

Приход-донације од  декоратиних еко предмета ручно израђених на радионицама биће преусмерен удружењу за борбу против рака код деце  „Увек са децом“.

Основни циљ радионица је подизање еколошке свести шире јавности и указивање на значај очувања и одбране животне средине и здравља људи и планете Земље , кроз едукативно – креативни и релаксирајући приступ.

Следећа бесплатна еко радионица под називом „Креативна одговорност – може свако јер је лако“ биће одржана након предстојећих празника, а за све учеснике радионица организатори су обезбедили радионичарски материјал, заштитне маске и освежење.